Evolution were approached by Bexhill Academy to design a new teaching block. Space was limited on the site and a feasibility study was undertaken investigating different options.

A small unused area at the rear of the site was chosen. The main challenges this presented were:

  • Construction access had to be through the main playground.
  • The site was adjacent to the main sports pitches.
  • Ground conditions required piling.

The resultant design comprised four general teaching classrooms together with ancillary accommodation over two levels, with a layout that provided plenty of natural light and cross ventilation. Due to the construction traffic issues, it was decided to utilise off-site construction and a Strief timber framed system was utilised to minimise the construction period. Excavated material was spread elsewhere on site, again this reduced construction traffic and reduced costs. The Streif frame was then clad in masonry in order to withstand impact from stray balls, with grey blocks chosen to match the adjacent buildings,
Evolution were appointed for all RIBA work stages.